За Playray Box


Playray Box e кутия, която е вдъхновена от природата и децата. Съдържа 4 компонента и над 20 части.


1. "Приказна горска полянка"

 

Това е комплект от натурални материали и ръчно изработени играчки, приготвени с много внимание и любов. Основата е вълнена горска полянка сякаш излязла направо от приказките. Изработена е по метода на мокрото плъстене от вълна с най-високо качество. Специални герои в приказната игра на детето ви ще станат дървените животни – катеричка, таралеж и заек, заедно с тяхната храна – изплетени на една кука памучни морков и жълъд с естествена шапчица. Включихме и още няколко елемента, за да направим играта още по-вълнуваща. Дървета – едно ръчно изработено от дърво, както и няколко шишарки, които са досущ като самите борови дървета; горска рекичка с дървено мостче и ръчно изработено чрез иглонабиване вълнено пиленце, което си има симпатична лодка от орехова черупка. За да направи детето ви огнище сме добавили и мериносов вълнен помпон за пламъци, както и камъчета от Средиземноморието, събрали в себе си силата на вълните.

Всички материали са от природата – вълна, дърво, памук и натурални елементи.

Чрез играта с комплекта „Приказна горска полянка” децата развиват речта си, въображението и финната моторика.

 

 

 

 

2. „Отгледай сам растение”

 

Отглеждането на истинско растениe у дома вече е съвсем лесно дори и за децата. Модулът включва:
- биоразградима торфена саксия,
- коркова подложка, 
- лейка, която е съобразена с размера на детските ръце, 
- семенца за трева, 
- органична почва,
- постелка за работа, за да остане домът ви чист.

 

Идеята зад този компомент е децата да изградят ранна връзка с природата. Грижата за растенията има много доказани ползи за децата: създава навици на труд, учи на постояннство и отговорност, развива финната моторика, спомага за концентрацията, действа успокояващо.

 

 

  

 

 

   

 

 

3. "Открий природата"

 

Тази част от комплекта е насочена към стимулиране на децата да прекарват време сред природата.  Ние им предоставяме старателнно подготвен списък с природни елементи според сезона, които те трябва да открият по време на разходките си навън.

 

Докато разучават наоколо децата откриват колко интересна е природата. Търсенето на конкретни природни елементи помага на децата да наблюдават и откриват, да събират знания за околната среда и сформира навик за опазване на природата.

 

Излезте навън с децата и си поговорете за всичко интересно, което виждате (дори да не е в списъка ни) – защо птичките пеят, какво правят пчелите, откъде идва дъжда, как се появява дъгата и т.н.

  

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

  

 

4. Книжка с приказка

 

С всяка кутия Playray получавате уникална книжка, която е част от серията „Приказка за...”, разпространявана единствено с комплекта. Идеята за този вид истории идва от понякога неочакваните желания да децата да чуят истории за лампи, стени, врати, цветя и др, които на пръв поглед е трудно да се вместят в представата ни за интересна история.

 

Надяваме се да ви вдъхновим докато четете книжките от поредицата да създадете още нови истории за децата ви и да им покажете, че дори и най-странните детски молби могат да се превърнат във вълнуващи приказки.

 

 

 

 

 

 

За да избегнем пластмасата, всички елемети в кутията ни са обгърнати в мека и деликатна вълна. Може да я използвате за тъкане, мокро плъстене с децата или за декорация.