Хриси от Hrisilandia за Playray box - "Природа в кутия"

Хриси от Hrisilandia за Playray box - "Природа в кутия"

24 ноември 2019

Хриси от Хрисиландия определя себе си като книгохолик. Вярва, че "книгите не само развличат, но също учат и възпитават."
Ето както хареса тя в Playray box - "Природа в кутия":

  • Учи на отношение към природата – темата е изключително актуална и вярвам, че няма как да се преборим с глобални екологични проблеми, ако не започнем от най-базовото ниво. Важно е от малки да учим децата да обичат природата, да я пазят и да се грижат за нея. Обръщам внимание, че съдържанието на кутията беше опаковано в мека вълна вместо с пластмаса – така се избягва употребата на пластмаса, а и детето получава още един „материал“, с който да сътвори нещо интересно.
  • Има образователна функция – реално „Playray“ изнася открит урок по природознание, като включва информация за сезоните, горските обитатели, за даровете на природата.
  • Част от заниманията насърчават развиването на фината моторика и отключват сетивата. Вкъщи най-интересна беше вълната – в крайна сметка колко деца в градска среда могат да се докоснат до нейната мека текстура и да я оценят?
  • Още един начин да прекараш време с децата – сега, когато времето не предразполага особено към разходки, си стоим повече вкъщи и идва момент, когато всички играчки и книжки омръзват, затова се изисква по-оригинален подход към игрите. Да задържиш детското внимание не е чак толкова лесна задача, но кутията включва разнообразни активности, така че дава повече възможности да ангажираш малкия помощник вкъщи.

Цялото ревю може да прочетете тук


Усмивки, детски смях и любопитни деца! Една чудна природна работилничка с материалите от Playray box в Offline Café

прочети още

Отварянето на Playray box беше сякаш отваряне на кутия със съкровища... а предметите вътре - най-хубавото съкровище на всички времена. Завладяна съм от това колко е красиво, колко развълнувани бяха децата при откриването на всяка част и колко весело играят с всичко от кутията всеки ден откакто я имаме.

прочети още

"Препоръчвам Playray Box от сърце на всички родители, които предлагат на децата си естествени материали за игра"

прочети още

Мария Пеева, позната като Мама Нинджа, е преводач, писател и блогър с над 78 000 последователи

прочети още

"A Mum Reviews" - един от ТОП 10 блоговете за майчинство във Великобритания за 2018г. според vuelio.com

прочети още