Направеното добро се връща

Направеното добро се връща

2 януари 2023
 
Малко предистория. Част от дните между Коледа и Нова година с детето бяхме в болница. Оздравяването вървеше чудесно и точно на 31.12. ни изписаха с уговорката да ходи по 3 пъти на ден за венозен антибиотик още няколко дни.

Ние в тази болница си полежахме и есента, тогава за цяла седмица. Всички са много мили, освен че са чудесни специалисти. Отделението не е голямо, имат петнайсетина стаи, и коледна украса си имат, и човек започва да го чувства като свое си място след първоначалния шок.

Прибрахме се вкъщи, въодушевени, че все пак ще успеем да празнуваме Нова година у дома тримата. Започнахме да приготвяме хапвания. От доста години съм заменила баницата/баклавата с мъфини с късмети. Тази година реших, че ще направя две дози мъфини и ще пратя вечерта на дежурния персонал в отделението. Приготвих мъфините, с детето надписахме късметчета и вечерта, отивайки за вечерния антибиотик, мъжът ми и детето ги занесоха. Зарадвали им се в болницата, още веднага теглили късмети.

На следващия ден застъпили нови лекари и сестри на смяна. А сестрите там са много внимателни, казах ви вече, и на детето много се радват, един от любимите пациенти им е. След като сложила антибиотика сестрата казала на детето:

- Изчакай тук, имам нещо за теб.

Изчезнала съм сестринската стая и се върнала с почерпка - едно от нашите мъфинчета! Посмяли се всички като разбрали откъде са всъщност тези мъфини, а детето после си го хапна с удоволствие вкъщи.

С хубаво ни започна годината, върна ни се неочаквано едно направено от нас добро(мъфинче).
Правете и вие мъфини. И добри дела правете. А те ще се върнат при вас, когато най-малко очаквате!

Лимонада с бъз - пленяващ аромат и вкус с обещание за лято, леко тръпчива, леко сладка и караща те да искаш още и още от нея

прочети още

Как да изберем книги, които да предложим на децата ни, когато се учат да четат - споделяме нашия опит

прочети още
Мартеници
22 февруари 2022

Как да изберем мартенички с обич към близките и грижа за природата

прочети още
ДА вместо НЕ
12 февруари 2022

Ужасно ли е „ужасно хубаво” или е хубаво?

прочети още

Знаете ли, че може да си боядисате яйца с изцяло натурални съставки? Ето нашите – цветовете се получиха невероятни!

прочети още

Заповядайте, за да си поговорим защо е важна ранната връзка на децата с природата и как да я насърчаваме.

прочети още

Какво общо има стоматологията с Playray box? Ще ви кажем - малките пациенти на д-р Мира Иванова ще имат възможността да играят, мечтаят и творят, докато са в чакалнята ѝ.

прочети още

Предколедни игри с Playray box за най-малките

прочети още

Един по-различен KindyRoo урок - игри с природни материали

прочети още

“Идеята да поднесеш на децата забавление и едновременно с това да ги учиш на отношение и любов към природата определено ми допадна. Нейните създатели, които също са родители, са обърнали внимание на всеки детайл и са превърнали кутията както в оригинален начин да изнесеш урок по природознание, така и в отлична възможност да насърчаваш детското въображение и да подхранваш любопитството на малките откриватели.”

прочети още

Усмивки, детски смях и любопитни деца! Една чудна природна работилничка с материалите от Playray box в Offline Café

прочети още

Отварянето на Playray box беше сякаш отваряне на кутия със съкровища... а предметите вътре - най-хубавото съкровище на всички времена. Завладяна съм от това колко е красиво, колко развълнувани бяха децата при откриването на всяка част и колко весело играят с всичко от кутията всеки ден откакто я имаме.

прочети още

"Препоръчвам Playray Box от сърце на всички родители, които предлагат на децата си естествени материали за игра"

прочети още

Мария Пеева, позната като Мама Нинджа, е преводач, писател и блогър с над 78 000 последователи

прочети още

"A Mum Reviews" - един от ТОП 10 блоговете за майчинство във Великобритания за 2018г. според vuelio.com

прочети още